Тој посочи дека 25 000 луѓе починале од други болести

Додека расте бројот на пациенти и смртни случаи од коронавирус во Италија, некои луѓе не веруваат во официјалните податоци на земјата. Еден од нив е италијанскиот пратеник Виторио Сгарби.

Италија е прва земја во Европа која има пандемија на коронарен вирус и една од земјите најтешко погодена од новата болест. Бројот на загинати надмина 26.000, а бројот на заразени е скоро 200.000.

Advertisements

Додека новите податоци за бројот на жртвите пристигнуваат секој ден, има луѓе кои не веруваат во официјалните бројки.

Се создаваат голем број теории на заговор, како и соодветна основа за манипулација со податоците.

Италијанскиот пратеник Виторио Сгарби не верува ниту во официјалните бројки.

Со своите изјави, Сгарби предизвика голема бура во Собранието, велејќи дека податоците за жртвите се скриени од јавноста.

Според него, 96 проценти од оние што починале од короната воопшто не умирале од тој вирус, туку од смртоносните болести што ги имале порано и дека сето тоа било фалсификувани.

Advertisements

Тој исто така откри дека бројката од 25.000 мртви од круната во Италија е фалсификувана и дека сè е оркестрирана измама.

  • Да ја кажеме вистината, Италијанците се тероризираат со лажни броеви. 25.000 луѓе починале од срцев удар или карцином, да не ги искористиме за понижување на Италија, за да им дадеме на граѓаните лажни вести. Ова е начин да се тероризира Италија и да се воспостави диктатура на согласност – изјави тој.
Advertisements