Италијанска пратеничка успеа да ја одведе играта вина за заговор на сосема ново ниво користејќи ја својата пратеничка позиција да го карактеризира Бил Гејтс како криминалец со вакцини и глобалистичка алатка, пренесува РТ.

Advertisements

Бил Гејтс и неговите напори во борбата против коронавирусот се во центарот на најлудите теории, кои посочуваат можни скриени мотиви зад активностите на милијардерот. Минатата недела италијанската пратеничка за Рим, Сара Кунијал, одржа говор што ретко – ако и воопшто – се слуша во кој било парламент.

Во своето страсно обраќање Кунијал ги повика колегите пратеници да им се спротивстават на плановите за задолжителна вакцинација против Ковид-19.

„Зад ваквите настојувања стојат корумпираните елити, длабоката држава“, тврди таа посочувајќи го Бил Гејтс како еден од главните виновници зад кампањата за вакцинирање ако не и за самата пандемија.

Advertisements

Споре Кунијал, Гејтс со децении работи на политика за депопулација и на планови за диктаторска контрола во глобалната политика за да го добие приматот во земјоделството, технологијата и во енергетиката.

Кунијал, која е познат противник на вакцините, го издвои Гејтс како негативец, пред сè, поради кампањите за вакцинирање што неговата фондација ги спроведува со години во помалку развиените земји. Освен што го обвинува милијардерот за стерилизирање милиони жени во Африка и парализирање стотици илјади деца во Индија, Кунијал ги додаде и ГМО и 5Г-технологијата во конспиративната листа на гревови на Гејтс.

Кунијал исто така остро ги критикува строгите мерки за борба против пандемијата на коронавирусот што нејзината земја ги наметна меѓу првите. Според неа, изолацијата ѝ служи и на глобалистичката агенда, а Италијанците биле подложени на инквизиција на лажните науки.

Advertisements

Италијанска пратеничка успеа да ја одведе играта вина за заговор на сосема ново ниво користејќи ја својата пратеничка позиција да го карактеризира Бил Гејтс како криминалец со вакцини и глобалистичка алатка, пренесува РТ.

Бил Гејтс и неговите напори во борбата против коронавирусот се во центарот на најлудите теории, кои посочуваат можни скриени мотиви зад активностите на милијардерот. Минатата недела италијанската пратеничка за Рим, Сара Кунијал, одржа говор што ретко – ако и воопшто – се слуша во кој било парламент.

Во своето страсно обраќање Кунијал ги повика колегите пратеници да им се спротивстават на плановите за задолжителна вакцинација против Ковид-19.

„Зад ваквите настојувања стојат корумпираните елити, длабоката држава“, тврди таа посочувајќи го Бил Гејтс како еден од главните виновници зад кампањата за вакцинирање ако не и за самата пандемија.

Споре Кунијал, Гејтс со децении работи на политика за депопулација и на планови за диктаторска контрола во глобалната политика за да го добие приматот во земјоделството, технологијата и во енергетиката.

Кунијал, која е познат противник на вакцините, го издвои Гејтс како негативец, пред сè, поради кампањите за вакцинирање што неговата фондација ги спроведува со години во помалку развиените земји. Освен што го обвинува милијардерот за стерилизирање милиони жени во Африка и парализирање стотици илјади деца во Индија, Кунијал ги додаде и ГМО и 5Г-технологијата во конспиративната листа на гревови на Гејтс.

Advertisements

Кунијал исто така остро ги критикува строгите мерки за борба против пандемијата на коронавирусот што нејзината земја ги наметна меѓу првите. Според неа, изолацијата ѝ служи и на глобалистичката агенда, а Италијанците биле подложени на инквизиција на лажните науки.

„Нашите деца се тие што ќе изгубат повеќе, кои се силувани души. На овој начин правото на школување ќе се добива само со ракавица за да ги навикне на условна казна, на ропство и на принудно постапување. Вистинската цел на сето ова е тотална контрола. Апсолутна доминација врз човечките суштества, претворени во заморчиња и во робови, кршење на суверенитетот и на слободната волја“, рече Кунијал.

Кога некои од пратениците се обидоа да ја прекинат, претседателот на парламентарниот дом наложи ред затоа што, според него, во слободен парламент секој има право да го искаже своето мислење.

Во својот говор потоа Кунијал побара од италијанскиот премиер да го изведе Гејтс пред меѓународната правда, освен, како што рече таа, ако Џузепе Конте не е и самиот дел од глобалниот заговор на длабоката држава.

„Следниот пат кога ќе добиете телефонски повик од филантропот Бил Гејтс, проследете го директно до Меѓународниот кривичен суд за злосторства против човештвото“, порача Кунијал.

Advertisements
Advertisements