Advertisements

Д-р Жарко Караџоски посочи дека дополнителна причина да дојде до евентуално ширење на вирусот, што тој се надева дека нема да се случи, е непочитувањето на основните препораки за заштита, што можело да се забележи изминатиот случај во Охрид и другите туристички места.

Advertisements

Во Охрид и Дојран грото од луѓето на шеталиштата и во кафетериите не носеа заштитна маска. Ако ме прашувате дали на тој начин можел да се пренесе вирусот? – Да вирусот можел да се пренесе. Дали опционо може да сметаме дека дел од овие луѓе пренеле вирус ако биле во некаков близок респираторен контакт таму каде што биле? – Да опцијата постои

Advertisements
Advertisements